Amerikkalaisten rata-autojen NASCAR-sarja on siirtänyt Atlantan ja Miamin kilpailunsa myöhemmälle ajankohdalle koronaviruspandemian vuoksi.

Koko maailmaa ravisteleva koronavirusaalto on pakottanut lähes kaikki suuret urheilusarjat keskeyttämään kautensa. F1, NHL, NBA, Indycar ja nyt myös NASCAR ovat toistaiseksi tauolla.

Tilanne viruksen osalta on varsin heikko Yhdysvalloissa, jossa julistettiin viikonloppuna hätätila presidentti Donald Trumpin toimesta.

NASCAR tiedotti perjantaina peruvansa tämän viikonlopun kisat Atlantassa. Myös ensi viikon kilpailut Homestead-Miami Speedwayn radalla on kuopattu.

Sarjan järjestäjät toivovat yhä voivansa ajaa kummatkin kisaviikonloput jonain myöhempänä ajankohtana. Uusista aikatauluista ei ole kuitenkaan vielä mitään tietoa.

– Tämä oli vaikea päätös lajillemme ja pahoittelemme tätä epätietoisuutta ja vaikeuksia, jotka ovat ympäröineet kisaviikkoamme. Tämä siirtämispäätös on ennaltaehkäisevä liike, jonka uskomme olevan paras toimenpide näissä ennennäkemättömissä olosuhteissa, NASCAR:n järjestäjätahon AMS:n varapresidentti Brandon Hutchison pahoitteli Motorsportin haastattelussa.