Lewis Hamilton nappasi tänä vuonna uransa kuudennen maailmanmestaruuden. Brittikuski on ollut tänäkin vuonna rautaisessa kunnossa.

Ennen kauden viimeistä kilpailua Abu Dhabissa Hamiltonin tilastot tältä kaudelta ovat kovaa luettavaa. 20 kilpailusta hän on napannut kymmenen voittoa, 16 palkintokorokepaikkaa ja 387 MM-pistettä. Mestaruus menee siis oikeaan osoitteeseen.

Hamilton on ollut tällä kaudella paitsi nopea, myös tasainen. Hamilton on ajanut pisteille kauden jokaisessa osakilpailussa, joskin Saksan kompuroinnissa siihen vaadittiin edelle sijoittuneiden Alfa Romeoiden rankaiseminen.

Hamilton on nähnyt jokaisessa kilpailussa ruutulipun, ja joka kerta hän on myös tullut maaliin samalla kierroksella voittajan kanssa. Se tarkoittaa sataprosenttista kierrosmäärää koko kauden mitalta , mikä on hurja saavutus.

Näistä kierroksista Hamilton on viettänyt kolmen parhaan joukossa hurjat 87 prosenttia, viiden parhaan ulkopuolella puolestaan vain yhteensä 24 kierrosta eli kaksi prosenttia kokonaissaldosta.

Tämän tilaston pitäminen sataprosenttisena voi olla Hamiltonille kauden päätösosakilpailun sytyke huippusuoritukseen.

Abu Dhabin GP:n kisasivut – TV-lähetysajat, historia, uutiset ja tulokset

Formula 1

@F1
With one round left in 2019, only @LewisHamilton has raced every possible lap this season 📊

LAPS RACED: 1207

LAPS RACED IN P1: 456 (38%)

LAPS RACED IN P3 OR HIGHER: 1048 (87%)

LAPS RACED OUTSIDE TOP 5: 24 (2%)

Championship form 👑

#AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1