Honda-pomo avasi, miksi Bakun GP:hen rakennettiin täysin uusi moottori

© Kuva: Getty Images

Hondan moottoriurheilujohtaja Toyoharu Tanabe kertoi insinööriensä rakentaneen voimayksiköstään uuden version luotettavuus- ja kestävyysongelmien poistamiseksi.

Red Bullin ja Toro Rosson ratkaisu siirtyä Renault’n moottoreista Hondan kumppaniksi on vaikuttanut toistaiseksi mainiolta vedolta.

Japanilaiskoneiston suorituskyky on näyttänyt lupaavalta. Hondan toiminta näyttää puolet vakuuttavammalta kuin surullisen kuuluisina McLaren-vuosina.

Pientä huolta on kuitenkin aiheuttanut tuoreen voimayksikön kestävyys, joka on ollut hitusen epämääräistä varsinkin Toro Rosson osalta.

Honda ilmoitti tuovansa Azerbaidzhanin kisaviikonlopulle merkittävän moottoripäivityksen, joka asennetaan kummankin Red Bullin tallin autoihin.

– Tänä viikonloppuna esittelemme moottorimme Spec 2 -version kaikissa neljässä autossa. Yksi niistä syistä, miksi toimme sen tähän kisaan on Kvjatin (Daniil) autossa Kiinassa ilmennyt vika, joka johtui laadunhallintaongelmasta, Tanabe avasi Hondan verkkosivuilla.

Honda-pomolta painavia sanoja moottorinsa suorituskyvystä – valotti eroa Ferrariin ja Mercedekseen

– Spec 2 -moottorin pääedut ovat parempi kestävyys, elinikä ja luotettavuus. Se tarjoaa myös hieman parempaa suorituskykyä, moottoripomo lupaili.

Red Bull avasi Honda-liittonsa tuomaa suurta muutosta – ”Ensi kertaa 14 vuoteen meitä kohdellaan siten”