F1-konkari Helmut Markon mukaan Red Bullia kohdellaan Honda-yhteistyönsä myötä ensi kertaa historiansa mittaan todellisena valmistajana.

Red Bullin leirissä asennoidutaan uuteen aikakauteen. Monivuotinen Renault-liitto tuli viime kauden jälkeen päätökseensä.

Energiajuomayhtiö ei ollut tyytyväinen Renault’n tekniikan suorituskykyyn ja epämääräiseen luotettavuuteen. Ranskalaisten moottorin koettiin hidastaneen Ferraria ja Mercedestä haastamaan pyrkivää tallia liikaa juuri kriittisimmillä hetkillä.

Nyt Red Bull laskee MM-haastonsa Hondan varaan. Aiemmin talli ei pitänyt lainkaan F1:n V6-turbohybridikoneista. Nyt asenne on kuitenkin muuttunut.

[readmore from=”honda”]

– Muutimme mieltämme, sillä Honda on nyt moottoritoimittajamme. Ensi kertaa 14 vuoteen meitä kohdellaan valmistajana. Se luo tietenkin täysin erilaisen tilanteen, Marko perusteli Auto Motor und Sportille.

Hurja arvio! F1-talli itsevarmana iskukyvystään – ”Olemme Mercedeksen ja Ferrarin tasolla”

Red Bull toivoo saavansa selvyyttä uusiin sääntöihin, jotka astuvat voimaan nykyisen ”Concorde-sopimuksen” umpeutuessa joulukuussa 2020. Vielä ei ole varmaa, jatkavatko sekä Honda että Red Bull F1-sarjassa ensi vuoden jälkeen.

Mercedes-pomo huolestui Red Bullin uudesta moottorista – ”Se vaikuttaa todella voimakkaalta”

– Toivomme saavamme vihdoin selvyyttä asiaan. Jos Honda päättää jatkaa vuoden 2020 jälkeen, tarjoamme heille kaiken mitä he tarvitsevat osallistuakseen sarjaan, Marko sanoi.

Lähde: Auto Motor und Sport