Kilparatojen rataviivojen kunnioittaminen on ollut viime vuodet yksi eniten polemiikkia aiheuttaneista ongelmakohdista moottoriurheilussa.

Leveät asfalttiturva-alueet tarjoavat kilpakuljettajille uusia mahdollisuuksia parantaa kierrosaikaansa tai sijoitustaan radalla. Kuljettaja pyrkii aina maksimoimaan suorituskykynsä, joten radan tarjotessa mahdollisuuden leveään ajolinjaan se myös käytetään.

Kun radat mahdollistavat tämän, on sääntönikkareiden täytynyt tiukentaa määräyksiä sääntökirjan muodossa. Rataviivojen ylittämisestä pyritään rankaisemaan, mutta keinotekoisuudessaan se ei ole osoittautunut parhaaksi mahdolliseksi tavaksi.

Tänä viikonloppuna IndyCar-sarjan oheisluokkineen kisatessa Austinin radalla Teksasissa moni on kiinnittänyt huomionsa jo överiksi meneviin ajolinjoihin. Verrattuna formula ykkösiin Amerikan sarjojen järjestäjät haluavat antaa kuljettajille huomattavasti vapaammat kädet ajolinjojen etsimiseen.

Näin ollen monissa mutkissa kuljettajat ohjaavat autonsa reilusti ulkomutkan puolelle asfalttiturva-alueelle. Pienestä lisämatkasta huolimatta se on nopeampi etenemistapa kuin tiukempi jarrutus.

Asiasta on keskusteltu Twitterissä voimakkaasti. Alla oleva kuva Mazda MX5 -autoilla ajettavan oheisluokan kilpailusta kertoo paljon. Mutkaa ei edes yritetä ajaa normaalisti.

Asiasta on kirjoitettu aiemminkin. Myös ratkaisu on esitetty: Näkökulma: Näin helposti F1-sarja voisi ratkaista yhden suurimmista ongelmistaan – turvallisuudesta tinkimättä

Alan J. Porter

@alanjporter

Marshal Smith

@NeilWayneSmith
Alan, the test of driver and car is how they adapt to a circuit...... not the other way round...
Oh don’t get me wrong, I completely agree with you in principle , BUT if every single series is going off limits to find the racing line doesn’t it point to a systemic issue with the corner layout? Here’s the MX5 race happening now.