Ferrarin Sebastian Vetteliä ei rangaistu Brasilian GP:n aika-ajojen touhuistaan. Tuomio on annettu, ja kuvamateriaalin analysoinnilla tälle löytyy selitys.

Näkökulma: Voiko F1-sääntökirjalla pyyhkiä jatkossa takamusta? Vettelin ja Hamiltonin armahduksia vaikea niellä jopa näillä perusteilla

Tuoreeltaan aika-ajojen jälkeen Ferrari-kuskin touhuissa ei pitänyt olla mitään epäselvää. Saksalainen oli rikkonut sääntöjä raskauttavasti, tai niin ainakin yleisesti luultiin.

Näin ei sitten kaikilta osin ollutkaan.

Oleellisinta on tieto, että Vettel todettiin syyttömäksi kahteen raskauttavimpaan syytökseensä. Hän sammutti autonsa moottorin, toisin kuin aiemmin luultiin. Se näkyy ja kuuluu selvästi F1-sarjan julkaisemalla videolla.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Rangaistus, tai jopa hylkäys, olisi ollut edessä, jos FIA ei olisi onnistunut mittaamaan Ferrarin painoa vaa’alla. Tässä onnistuttiin, vaikka siinä kesti kaiken säädön seurauksena ilmeisesti normaalia kauemmin.

Miten Vettel selvisi sitten rangaistuksetta, vaikka hän rikkoi kiistatta sääntöä ajaen vauhdilla pois vaakojen päältä, romuttaen ne samalla?

Tästä saamme kiittää FIA:n toimihenkilöä.

Uusi video paljastaa – vaa’at lensivät Vettelin kaasuttaessa rajusti pois niiden päältä

Katsomosta kuvattu video näyttää, kuinka punnitusta valvonut FIA:n jäsen antaa Vettelille käsimerkein luvan lähteä liikkeelle. Mutta miksi hän niin tekisi? Sääntöjen mukaanhan Vettelin auto pitäisi työntää pois vaakojen päältä?

Vettelin voidaan siis katsoa saaneen FIA:n toimihenkilöltä poikkeusluvan ajaa itse pois tapahtumapaikalta. Sekoittiko tulistunut saksalainen viittilöimisillään virkaiija-raukan pasmat, kuka tietää.

Vaakojen hajoittamisesta sakkorangaistus on oiva näpäytys.

C Moren suoratoistopalvelu tarjoaa uusille asiakkaille mahdollisuuden seurata Brasilian F1-viikonloppua maksutta perjantaista sunnuntaihin. Lue lisää täältä.