F1-kausi 2018 on viimeistä kisaviikonloppua vaille taputeltu. Tittelit on jo ratkottu, mutta jännitettävää riittää. Erityisesti suomalaisittain.

MM-sarjan pistetilanne on Kimi Räikkösen, Valtteri Bottaksen ja heidän faniensa kannalta jännittävä. Vaikka huippukuljettajille vain voitto merkitsee jotain, ei kukaan halua hävitä. Siksi kuljettajat syttyvät varmasti taistoon loppupisteiden kolmossijasta.

Ennen viimeistä kilpailua pronssissa on tukevimmin kiinni Räikkönen, jonka hieno päätöskausi Ferrarilla on poikinut 251 pistettä. Palkintopallisijoja on kertynyt tällä kaudella jo 12 kappaletta, kirsikkana kakun päällä USA:n GP:n voitto.

Neljäntenä on Bottas 237 pisteen saaliilla. Mercedeksen suomalaiskuljettajan kausi on ollut epäonninen ja vaisu. Azerbaidzhanin, Venäjän ja Kiinan epäonnistumiset ovat käyneet raskaiksi taakoiksi taistelussa paremmista sijoista. Bottas kaipaa kipeästi voittoa, jotta alavireinen kausi saisi mukavan päätöksen.

Suomalaiset joutuvat kuitenkin jännittämään Max Verstappenin rynnistystä. Hollantilainen on ollut loppukaudesta liekeissä. Alkukauden hutilointi on muisto vain, ja kun Red Bull kestää hollantilaisen käsissä jälleen, on hän 234 pisteellään uhka Räikköselle ja ennen kaikkea Bottakselle.

Pistesysteemi on tuttu 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1, joten Räikkösen tavoittamiseksi Verstappen tarvitse vähintään kakkossijan, mielellään voiton. Taistossa Bottasta vastaan voiton vie käytännössä se, kumpi tulee maaliin ensimmäisenä.

Pronssisijan lisäksi katseet kannattaa kääntää ”B-sarjaan”. Sijoitukset on kaikkea muuta kuin ratkottu.

Nico Hülkenberg ja Renault seilaavat jo lähes selvillä vesillä, mutta kahdeksannen sijan Sergio Perezin ja pisteissä sijalla 11 olevan Esteban Oconin välinen ero on vain yhdeksän pistettä.

Tallien loppusijoitusten osalta kyseessä ovat miljoonat, joten 48 pisteen Force India ja 42 pisteen Sauber pistävät varmasti kaiken peliin Abu Dhabissa. 62 pisteessä oleva McLaren ei voi liioin todellakaan huo’ahtaa helpotuksesta, jos Force India onnistuu viimeisessä kisassaan, voi maineikas brittitalli kokea vielä tylyn päätöksen kaudelleen