FIA-pomo linjaa Verstappeniin osuneen Oconin suurimman virheen

© Kuva: Getty Images

FIA:n kilpailutoimenjohtaja Charlie Whiting on antanut kattojärjestön kannan Brasilian GP:n kohutilanteesen, jossa Esteban Ocon törmäsi kisaa johtaneeseen Max Verstappeniin.

Tuoreemmilla renkailla vauhtiedun omannut Ocon yritti päästä Verstappenin ohitse radan toisessa mutkassa, mutta Verstappen ei tätä huomannut ja ajoi normaalia ajolinjaa pitkin suoraan ranskalaisen autoon. Oconille tuomittiin tapauksesta aikarangaistus ja yleinen syntipukin leima, kuten Jacques Villeneuven kommentit puhuvat.

Näkökulma: Jotkut näkevät Max Verstappenin syylliseksi kolariin – ja se kertoo pahasta asennevammasta

Whiting on Villeneuven kanssa samoilla linjoilla siitä, että vaikak Ocon oli oikeutettu suorittamaan ohitus, teki hän sen harkitsemattomasti.

– Totta kai hänellä oli oikeus siihen. Johtajan ohittaminen samalle kierrokselle päästäkseen on nähty useasti aiemminkin. Mutta se pitäisi tapahtua turvallisesti, eikä siitä saisi syntyä nujakkaa kuljettajien välille radalla. Ohituksessa ei saisi taistella, Whiting totesi kisan jälkeen racefans.netille.

Whiting uskoo tilanteen syntyneen nopeasti, ja siitä syystä osapuolet eivät ehtineet reagoida tapaukseen.

– Jos Oconin vauhti olisi ollut tiedossa, Red Bull olisi varmasti kertonut asiasta Verstappenille, ja ohjeistanut häntä päästämään Force Indian edelle. Siitä syystä osuma oli valitettava, samoin kuin Oconin päätös taistella ohituksesta, joka ei siis ole hyväksyttävää.