Kauden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve latasi kovia sanoja Force Indian Esteban Oconin toiminnasta. Usein rääväsuisena esiintyvä kanadalainen koki ranskalaiskuljettajan tehneen itsestään naurunalaisen.

Tuoreemmilla renkailla ajanut Ocon pyrki pääsemään samalle kierrokselle kisaa johtaneen Verstappenin kanssa, kun kaksikko osui radan toisessa mutkassa. Verstappen tippui toiseksi, ja tunteet kuumenivat kisan jälkeen pieneksi nujakaksi.

Näkökulma: Jotkut näkevät Max Verstappenin syylliseksi kolariin – ja se kertoo pahasta asennevammasta

Villeneuve antoi Autosportille oman mielipiteensä asiasta.

– Ocon on häpeäksi lajille. Tuo oli naurettava temppu. Pahinta on se, ettei hän edes pahoitellut tapahtunutta, vaikka kaikki näkivät mitä tilanteessa tapahtui, Villeneuve tuomitsee.

[readmore from=”verstappen max”]

Kuumaksi perunaksi on noussut keskustelu siitä, oliko Oconilla oikeus ohittaa Verstappen kyseisellä tavalla. Entisenä kilpakuskina Villeneuve kertoo oman kantansa.

– Ohituksen saa tehdä, mutta se pitää suoritaa kunnolla, eikä johtoautoa saa asettaa vaaraan. Mitään sellaista ei saisi tehdä, jossa on vaarana molempien ajan menettäminen. Sen pitäisi tapahtua suoralla. Oconin tapauksessa näytti, kuin hän olisi taistellut voitosta.