Red Bullilla luotetaan yhteistyön Hondan kanssa siivittävän tallin takaisin menestyksen tielle. Piikkiä lentää myös rajusti nykyisen moottorikumppanin Renaultin suuntaan.

Renault ei ole pystynyt toimittamaan 2010-2013 pöydän täydellisesti putsanneelle Red Bullille kilpailukykyisiä voimanlähteitä nykyisten V6-turbohybridien aikakaudella. Välit ovat olleet tulehtuneet jo pitkään, ja syyttelevä sormi on heilunut tiuhaan molemmissa leireissä.

Ensi kaudeksi Red Bull vaihtaa Hondaan, joka on vauhdittanut tällä kaudella sisartalli Toro Rosson autoja. McLaren-aikojen taaperruksen jälkeen Honda on saanut koko ajan juonen päästä paremmin kiinni, ja tulokset ovat olleet lupaavia.

Red Bull -pomo Christian Horner ei peitellyt innostustaan lehdistötilaisuudessa.

– Välimme on jo nyt vahvempi kuin Renaultin kanssa kertaakaan. Olemme jo integroituneet hyvin yhteen, toisin kuin Renaultin kanssa koskaan kävi. Tämä on aito yhteistyökumppanuus, eikä vain asiakassopimus, Horner totesi viitaten siihen, että Red Bull joutui maksamaan Renaultille moottoreista.

Horner on luottavainen ensi kauden suorituskyvyn suhteen.

– Kuukausi kuukaudelta Honda parantaa ja nostaa tasoaan. Heidän moottorinsa on koko ajan lähempänä sarjan kärkeä, ja aikaa on ensi kautta ajatellen vielä rutkasti.