Kimi Räikkösen motorsport.comille antama erikoishaastattelu paljastaa hauskoja yksityiskohtia suomalaisesta.

Räikkönen paljasti muun muassa olleensa Ferrarin mies jo hyvissä ajoin ennen talliin siirtymistä. Yllättävää oli varmasti törmätä myös F1-maailman lainalaisuuksiin GP-debyytin kynnyksellä.

Kimi Räikkönen myönsi vihdoin ”pitkään tiedetyn salaisuuden” Ferrari-sopimuksestaan

Kovaa jälkeä pikuformuloissa tehnyt nuorukainen vakuutti Sauber-tallin pestaamaan hänet palvelukseensa kaudeksi 2001. Vasta 20-vuotias suomalainen ajoi pisteille ensimmäisessä kilpailussaan, ja tuosta hetkestä eteenpäin kukaan ei ole kyseenalaistanut hänen osaamistaan ratin takana.

Räikköseltä kysyttiin haastattelussa, mikä sai hänet yrittämään F1-tähteyttä. Suomalaiskuskin vastaus yllättää.

– En tiedä. Oli toki olemassa asioita joita tiesin mahdollisiksi, mutta en ollut esimerkiksi koskaan katsonut yhtäkään F1-kisaa ennen ensitestejäni formula ykkösellä. Ei minulla ollut mitenkään korkeat odotukset, halusin vain katsoa miltä F1 vaikuttaa, enkä miettinyt asiaa liikaa. Totta kai halusin tehdä hyvää tulosta, mutta ilman turhaa stressaamista, suomalainen toteaa.

Ennen Sauberin tarjousta Räikkösellä oli pöydällä jo toinen tarjous alemmasta formulasarjasta.

– En koskaan kuvitellut lapsena olevani joku päivä F1-kuski. Asiat vain loksahtivat kohdilleen, löysin ympärilleni oikeita ihmisiä tukemaan minua, ja voitettuani kisoja Formula Renaulteissa tajusin, että tästä voi tulla elantoni. Sain tarjoukseen Japanin Formula 3 -sarjasta, ja yllätyin nähtyäni että minulle oltiin valmiita maksamaan siitä.