Kimi Räikkönen paljasti mielenkiintoisen sopimusasian ensimmäiseltä Ferrari-aikakaudeltaan.

Räikkönen liittyi viiden McLarenilla vietetyn kauden jälkeen Ferrarille vuonna 2007, napaten heti maailmanmestaruuden ikimuistoisella tavalla.

Upeasta alusta huolimatta Räikkösen ja tallin yhteistyö ei puhjennut todelliseen loistoonsa, ja kauden 2009 päätteeksi talli pelasi suomalaisen pois riveistään hankkiessaan Fernando Alonson riveihinsä.

Räikkönen palasi ralli- ja Lotus-vuosien jälkeen takaisin Ferrarille kaudeksi 2014. Tähän kauteen päättyvä toinen Ferrari-ajanjakso sai komean kruunun viikonloppuna USA:ssa, kun suomalainen voitti GP-kilpailun ensimmäistä kertaa viiteen ja puoleen vuoteen.

[readmore from=”räikkönen kimi”]

Kuin sattumalta Räikkönen antoi pitkän erikoishaastattelun Motorsport.comin italiankieliselle sivulle. Haastattelussa käydään lävitse Räikkösen uraa ja mietteitä niin takavuosia kuin tätäkin päivää koskien.

Haastattelun lopuksi Räikköseltä kysytään, jos hän voisi palata ajassa taaksepäin vuoteen 2006, jolloin hän teki Ferrari-sopimuksen, alottaisiko hän italian kielen opinnot.

Räikkösen vastaus vahvistaa kauan tiedetyn julkisen salaisuuden miehen sopimuksesta talliin.

– En aloittaisi. Olen tallissa ajaakseni kilpaa. Sitä paitsi, tein sopimuksen jo 2005, Räikkönen paljastaa.

Räikkösen ”esisopimuksesta” Ferrarille on liikkunut paljon huhuja. Tuolloin F1-sarjan kiistatta nopein kuljettaja oli italialaistallin hankintalistalla Michael Schumacherin manttelinperijäksi. Hyvissä ajoin tehty sopimus pakotti myös McLarenin pestaamaan Fernando Alonson suomalaisen korvaajaksi.