Kilpailija varoittelee Force Indian noususta – voiko kaikki pisteensä kesken kauden menettänyt talli nousta vielä keskikastin parhaaksi?

© Kuva: Getty Images

Renaultin Carlos Sainz epäilee Force Indian aiheuttavan vielä harmaita hiuksia neljäntenä valmistajien MM-sarjassa olevalle Renaultille.

Force India menetti kaikki MM-pisteensä ennen Belgian GP:tä omistajavaihdoksen mukana. Tästä huolimatta talli on kerännyt jo 32 pistettä kolmesta kilpailusta. Se on noussut sijalle seitsemän MM-sarjassa ja on 59 pistettä Renaultin perässä.

– Meidän tavoitteemme oli olla neljänsiä valmistajien MM-sarjassa. Ilman rangaistusta, jonka he kärsivät, he olisivat meidän edellämme puhtaasti suorituskyvyssä, Sainz sanoo Autosportin haastattelussa.

– Meidän on oltava varovaisia Force Indian kanssa. Singaporen kaltaisella radalla luulimme olevamme heidän edellään, mutta olimmekin takana (suorituskyvyssä), espanjalaiskuski pyörittelee.

Käytännössä Force Indian nousu keskikastin parhaaksi on mahdottomuus. Ilman kärkitallien keskeytyksiä tai muita ongelmia talli taistelee ensisijaisesti sijoista seitsemän ja kahdeksan. Seitsemännestä sijasta pisteitä saa kuusi, kun kahdeksanneksi ajanut kuski tuo tallille neljä pistettä.

Näin ollen pisteitä olisi kauden kuudesta viimeisestä kisasta saatavilla 60, jos molemmat kuljettajat pystyvät peittoamaan muut keskikastin kuskit jokaisessa kisassa. Tällöin talli nousisi pisteellä Renaultin edellä. Huomioon on kuitenkin otettava, että ranskalaistalli ei ole jäänyt kuin kahdesti pistesijojen ulkopuolelle tällä kaudella.