Renault-pomo valotti kuskimarkkinoiden tiukkaa tilannetta – näitä kahta kuskia F1-talli harkitsi ennen Ricciardoa

© Kuva: Getty Images

Renaultin F1-tallin päällikön Cyril Abiteboulin mukaan tallin oli pakko tarttua mahdollisuuteen palkata Red Bull -tähti Daniel Ricciardo, sillä hyvät vaihtoehdot kuljettajamarkkinoilla olivat niin vähissä.

F1-sarjan kuljettajamarkkinat ovat pyörähtäneet hiljalleen käyntiin kesätauon alla.

Ricciardon yllätyssiirto Red Bullilta Renaultille ensi kaudeksi aloitti ketjureaktion, joka johtaa epäilemättä jälleen varsin mielenkiintoiseen kuskirulettiin.

Ranskalaisena autojätin tehdastallin nokkamies suostui myöntämään Ricciardon siirron jälkeen Renaultin harkinneen muitakin vaihtoehtoja.

Esteban Ocon oli listallamme, mutta homma ei onnistunut. Mercedes olisi voinut lainata hänet meille, Abiteboul paljasti Autoweekille.

Renault-pomo kertoi monien kuskien mutkikkaiden sopimuskuvioiden vaikeuttaneen kuljettajavalintoja. Ranskalaiset eivät halunneet kuskia, jonka sopimuksen omistaisi joku muu talli.

– Harkitsimme myös Carlos Sainzia, mutta Ricciardo oli ainoa hyvä vaihtoehto. Sen lisäksi, että hän oli heistä paras, meille oli tärkeää saada 100-prosentti Renaultin oma kuski, Abiteboul korosti.

Kun talli sai kuulla Ricciardon olevan saatavilla, ei tilaisuutta voitu jättää käyttämättä.

– Meillä ei ollut varaa jättää palkkaamatta häntä. Tällainen tilaisuus nousee pinnalle vain kerran kahdessa tai kolmessa vuodessa. Seuraavan kerran, kun huippukuljettajien juna kulkee ohi saattaa se olla vasta vuoden 2021 jälkeen, tallipomo muistutti.

Lähde: Autoweek