”Outo kausi” vaivaa F1-kuskihuhun avainasemassa olevaa kuskia – vaikuttaako miehen tulevaisuuteen?

© Kuva: Getty Images

Renaultin Carlos Sainz uskoo hänen todellisten taitojensa ja suoritustensa jääneen piiloon tulosluettelossa tämän vuoden osalta. Espanjalaisen mielestä hän on kokenut oudon alkukauden.

Sainzille on sattunut ja tapahtunut kaudella paljon. Mies on ajanut pisteille peräti kahdeksan kertaa kahdestatoista kisasta, mutta hän on silti 22 pistettä tallikaveriaan Nico Hülkenbergia jäljessä. Sainzin otteita ovat vaivanneet ailahtelevaisuus sekä ajoittaiset epäonnen hetket niin tekniikan kuin kilpakumppaneiden suhteen.

Kaiken lisäksi Sainzin tulevaisuus F1-sarjassa on tällä hetkellä vaakalaudalla. Daniel Ricciardon siirto hänen tilalleen Renaultille ensi kaudeksi tarkoittaa, että Sainzin täytyy etsiä uusi työnantaja. Siirto Red Bullille on kaikkea muuta kuin varma, eikä miestä kiinnosta palata takaisin Toro Rossolle.

Yhdeksi potentiaalisimmista paikoista Sainzille on esitetty McLarenia, mutta brittitallin täytyy selvittää ensiksi Fernando Alonson, Stoffel Vandoornen ja Lando Norrisin tilanne tallin kuljettajapalapelissä.

Sainz kokee tehneensä itse alkukaudella enemmän kuin tarvittavaa jälkeä vakuuttaakseen kaikille olevansa F1-ajopaikan arvoinen kuljettaja.

– Kausi on ollut outo. Alkukaudesta ajoin hyviä tuloksia autolla, johon minulla ei ollut täyttä luottoa. Barcelonassa tapahtui käännepiste tämän asian suhteen, mutta sen jälkeen olen ajanut muutamia hyviä kisoja, ilman että olisin saanut paljon tai lainkaan pisteitä, Sainz toteaa Autosportille.

Sainz menetti ison kasan pisteitä esimerkiksi Ranskassa, jossa moottoriongelmat tiputtivat häntä tulosluettelossa alaspäin kisan viime hetkillä.

– Tuollaisia tilanteita on sattunut sunnuntaisin liikaa. Olen menettänyt hurjan määrän pisteitä, joten MM-taulukko ei kerro rehellistä kuvaa tasostani.