F1-asiantuntijan Albert Fabregan tietojen mukaan Red Bull asentaa Daniel Ricciardon autoon moottoripäivityksen, jota Renault ei halunnut käyttää itse.

Red Bull ottaa riskin Monzassa ja kokeilee Ricciardon autoon voimayksikön päivitystä, jonka kestävyyttä ja toimivuutta jopa sen valmistaja Renault epäili itsekin.

Albert Fabrega

@AlbertFabrega
Red Bull arriesgará a montar a Ricciardo en Monza la nueva evo d motor q Renault no ha querido estrenar por riesgo d roturas. Penalizará en Italia. Apuestan todo a Singapur

– Red Bull ottaa riskin ja asentaa Ricciardolle Monzassa moottoripäivityksen, jota Renault ei ollut halunnut tarjota asiakkailleen luotettavuusriskien vuoksi. Italiassa on tiedossa rangaistus. He panostavat kaiken Singaporeen, Fabrega paljastaa.

Ranskalaisvalmistaja kertoi ennen Belgian F1-kisaa jättävänsä itse ”Spec C:ksi” kutsutun päivityksen välistä. Moottoripäivitys päätettiin kuitenkin antaa tarjolle asiakastalleille Red Bullille ja McLarenille Italian GP:tä varten.

Renaultin tallipäällikön Cyril Abiteboulin mukaan päivitys tuo voimayksikköön hieman lisää tehoja. Ranskalaisvalmistajan tallin johtomies kuitenkin myönsi Autosportille, ettei pidä sitä itse kovin luotettavana.

– Emme aio käyttää sitä Renaultilla. Se on tarjolla ja se on askel eteenpäin tehojen suhteen. Sen mukana tulee kuitenkin ylimääräisiä luotettavuusriskejä, joten jätämme sen jokaisen tallin omaksi päätökseksi sen pohjalta, kuinka tarkkoja he ovat tehojen ja luotettavuuden tasapainon suhteen, Abiteboul kertoi.

Lähteet: Autosport, Albert Fabrega