Renaultin tallipäällikkö Cyril Abiteboul paljasti Motorsportille, että yhteistyö Red Bullin kanssa vaati ajoittain varsin suuria ponnisteluja moottorivalmistajalta. Huipputallin vaatimukset olivat välillä varsin erikoisia, eivätkä aina helpoimmasta päästä.

Abiteboulin mukaan Renault joutui usein tekemään kompromisseja Red Bullin vuoksi voimayksikkönsä kehitystyössä.

Teknisissä ratkaisuissa täytyi ottaa huomioon energiajuomayhtiön tallin omaperäiset toiveet aerodynaamisista ominaisuuksista.

– Se vaati joskus ylimääräistä panosta meidän jätkiltämme. Heidän toiveensa vaativat kompromisseja ja niille annettiin luonnollisesti etusija, etenkin moottorin ja rungon integraation suhteen, tallipomo avasi.

– Kun teimme kompromisseja, menetimme usein aikaa. Se saattoi välillä olla aika hämmentävää, Abiteboul paljasti.

Kehitystyöstä teki entistä mutkikkaampaa se, että Red Bullilla oli eri polttoainekumppani kuin Renaultin tehdastallilla tai sen asiakastallilla McLarenilla. Red Bullin oli saatava tehdä moottorille omia erityistestejään.

Kaikesta huolimatta yhteistyö Red Bullin kanssa sujui aina hyvin. Kärkikolmikon haastajatallin toiveisiin vastattiin Renaultin leirissä aina niin hyvin kuin pystyttiin.

– Tiesimme todella hyvin, miten yhteistyömme toimii. Prosessit olivat hyvin järjesteltyjä ja viestintäkanavat olivat kunnossa. Toisaalta Red Bull oli todella iso talli, ja he olivat myös todella vaativa talli, jolla oli paljon odotuksia, Abiteboul kertasi yhteistyön kehitystä.

– Käytimme usein aika paljon aikaa ja energiaa heidän toiveidensa hallintaan. Ne olivat joskus aika omalaatuisia, tallijehu myönsi.

Lähde: Motorsport