Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan valinta Hondan ja Renaultin välillä tehtiin täysin teknisten tekijöiden perusteella.

Energiajuomayhtiön F1-talli harkitsi ensi kauden moottoritoimittajaansa pitkään. Talli halusi vertailla tarkkaan sekä Hondan että Renaultin uusien moottorien ominaisuuksia ennen päätöstään.

Renault-jehu Cyril Abiteboul väitti tiistaina, että Red Bull teki ratkaisunsa myös muidenkin syiden vuoksi. Horner kiisti väitteet, ja korosti teknisen puolen merkitystä päätöksen taustalla.

– Päätimme Montrealissa saamamme tiedon pohjalta, että ratkaisumme, jonka tärkein tekijä oli insinöörityö, oli loppujen lopuksi varsin selväpiirteinen, Horner luonnehti ratkaisua Motorsportille.

Red Bull -pamppu myönsi kuitenkin sen, että päätös tehtiin suunniteltua aiemmin Renaultin suunnalta tulleen paineen vuoksi.

– Meistä tuntui, että sen sijaan, että asiat olisivat venyneet ja vieneet enemmän aikaa halusimme saada päätöksen niin pian kuin on mahdollista. Päätimme, että ajoitus oli oikea tehdä tämä sitoumus ja päätös. Siksi asia julkistettiin tänään, Horner kertoi.

 

Lähde: Motorsport