Ranskalaisen autonvalmistajan Renaultin nousua kohti takaisin F1-sarjan kärkisijoja ihaillaan jopa vastustajaleirissä. Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williams kuvailee kilpailijan nousua jopa ilmiömäiseksi.

Paluun tehdastallina sarjaan tehnyt Renault saavutti kaudella 2016 vain kahdeksan MM-pistettä, jääden valmistajien sarjassa yhdeksänneksi. Viitteitä paremmasta saatiin kuitenkin jo viime kaudella, kun talli onnistui nousemaan kuudenneksi 57 pisteellään. Tahti on jatkunut vakuuttavana myös tänä vuonna, talli sai molemmat autonsa pisteille jo kauden avausosakilpailussa, minkä lisäksi vauhti näyttäisi riittävän jopa taistoon valmistajien sarjan neljännestä sijasta.

Claire Williams ei malttanut olla kehumatta kilpailijatallin otteita Australian GP:n jälkeen.

– Renault on tehnyt melkoisen komeaa työtä. He ovat jopa jo kolmen kärkitallin kintereillä. Kyse on ilmiömäisestä noususta pohjalta, eikä se ole syntynyt ilman kovaa työtä, Williams toteaa Autosportille.

Williamsin suunta on ollut viime vuosina päinvastainen Renaultiin nähden. Tallipomo saattaakin hakea Renaultin noususta motivaatiota oman tallinsa suorituskyvyn kääntämiseksi.