Formula ykkösten hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton on kuljettajamarkkinoiden kuuminta valuuttaa. Brittikuskin ollessa ainakin vielä toistaiseksi ilman sopimusta ovat käytännössä kaikki tallit miehen perässä.

Mercedeksellä kaudesta 2013 lähtien ajanut Hamilton ajaa tulevalla kaudella viimeisen vuotensa nykyisestä sopimuksestan saksalaismerkin kanssa. Vaikka sekä Hamilton että tallipomo Toto Wolff ovatkin puhuneet sopimusneuvotteluiden ”ohjautuvan itsestään”, on välitilassa limboilu avannut Hamiltonille mahdollisuuden käydä halutessaan neuvotteluja myös muiden tallien kanssa.

Hamilton aloitti F1-uransa McLarenilla 2007. Hän ajoi tallissa kauteen 2012 saakka, voittaen vuoden 2008 maailmanmestaruuden. Tallin nykyinen johtaja Zak Brown myöntää Hamiltonin olevan aina tervetullut takaisin kotiin.

– Uskon, ettei varikolla ole yhtäkään tallia, joka ei haluaisi Hamiltonia tiimiinsä. Mekin olemme totta kai hänen peräänsä. Hänellä on historiaa kanssamme, minkä lisäksi hän ja tallimme omistajat tulevat hyvin toimeen, Brown toteaa Express-lehdelle.

McLarenin lähes takuuvarmasti esittämästä tarjouksesta huolimatta Hamiltonin uskotaan jatkavan Mercedeksellä vielä pitkään. Hurjimmissa puheissa miehelle on sorvattu jopa seitsemän vuoden jatkopahvia.