F1:n hallitseva valmistajien maailmanmestari Mercedes sai tällä viikolla tiukkaa kritiikkiä Renaultin tallipäälliköltä Cyril Abiteboulilta kyseenalaisista sopimusneuvottelutaktiikoistaan henkilöstönsä kanssa. Huipputallin päällikkö Toto Wolff puolustautui syytöksiä vastaan tuoreessa Autosportin haastattelussa.

Renault-jehu väitti Mercedeksen taktiikkaa pakottaa työntekijänsä pitkille lomautuksille epäreiluksi neuvottelutavaksi. Abiteboulin mukaan saksalaistalli yrittää estää osaavien ammattilaisten liikkumista F1-tallista toiseen ja jakamasta tietouttaan ja kokemustaan.

Wolffin mielestä kyse on kuitenkin vähemmän ilkeästä ajattelusta. Mercedes-pomo perusteli aggressiivista neuvottelutaktiikkaansa sillä, että kärkitallin on huolehdittava menestyksensä vakaudesta ja jatkuvuudesta.

– Kyse on yksinkertaisesti vain organisaation tärkeimpien osien pitämisestä riveissämme ja vakauden luomisesta sitä myötä. Tässä tapauksessa [johon Abiteboul viittasi] Renault olisi halunnut yhden työntekijän, josta emme voineet luopua. Se ei ollut mahdollista, sillä meillä ei olisi ollut hänelle korvaajaa, Wolff selitteli Autosportille.

Mercedes on elänyt muiden tallien jatkuvassa muutoksessa. Saksalaisten pääkonttorin ovia ovat aukoneet niin uudet kuskit kuin tekniset johtajatkin. Wolffin mielestä jatkuva menestys kertoo kuitenkin tallin henkilöstön leveydestä ja vahvuudesta.

– Meidän leveytemme ja vahvuutemme on kaiken tämän menestyksen takana. Kestävyydellä oli suuri vaikutus menestykseen. Formulatiimin menestys ei ole minun tai kenekään muun yhden miehen ansiota, vaan osiensa summa. Meidän tehtävämme on tarjota heille raamit sen rakentamiseen, Wolff sanaili.