Formuloihin ensi kaudella tuleva turvalaite ”Halo” on saanut osakseen lähinnä pelkästään äkäistä kritiikkiä. Kuskien päätä ilmassa lentäviltä romuilta suojaava suojakaari heikentää mahdollisesti kuljettajien näkökenttää. Monet ovat haukkuneet laitetta myös liian rumaksi.

McLarenin tallipäällikkö Zak Brown näkee epäilyksen keskellä myös valon pilkahduksen. F1-autojen lähes jokainen kolkka on arvokasta mainostilaa sponsoreille. Brownin mukaan Halo-laite voisi olla merkittävä kohta uusille mainoksille kuljettajien kypärien sijaan.

– Halo antaa autoille uuden paikan sponsorinäkyvyydelle. Se olla todella arvokas paikka mainokselle. Ennen se oli kypärä, mutta nyt se voisi olla Halo, Brown intoili Motorsport Weekin haastattelussa.

Brittitallin nokkamies yhtyy kuitenkin huoliin suojakaaren vaikutuksesta kuljettajien näkökenttään. Haloon on tarkoitus asentaa uusia kameroita, jotka voisivat korvata laitteen aiheuttamia kuolleita kulmia.

– Se tulee todennäköisesti heikentämään kuljettajan kykyä nähdä ympärilleen. Kaikki riippuu siitä, miten uusia kameroita hyödynnetään. Jää nähtäväksi, onko kamerakulmista ja autojen sisäisistä kameroista apua, Brown pohdiskeli.