F1-sarjan uudeksi pääomistajaksi tällä kaudella ryhtynyt Liberty Media on antanut talleille varoituksen, joka herättää niissä suurta huolta. Pahimmissa skenaarioissa on esitetty jopa väitteitä koko sarjan joutumisesta kriisitilaan.

Noustuaan valtaan Liberty Media on puhaltanut ilmoille muutosten tuulet useilla eri alueilla. Fanit ovat pääsääntöisesti kiitelleet uusista ajatuksista ja teoista, mutta tällä on ollut omat taloudelliset seurauksensa.

Liberty Media varoitti aiemmin tässä kuussa talleja jakavansa niille aiempia vuosia huomattavasti vähemmän taloudellista tukea. Syynä tähän ovat kasvaneet kulut, jotka ovat seurausta esimerkiksi Lontoossa järjestetystä suuresta yleisötapahtumasta, panostuksesta digitalisaatioon, uuden pääkonttorin rakentamisesta ja henkilöstörekrytoinneista.

Autosportin tietojen mukaan talleile jaettava potti pienenee hurjat 43 miljoonaa dollaria. Tänä vuonna kymmenen tallia saavat jaettavakseen ”vain” 273 miljoonaa, kun vielä vuosi sitten vastaava potti oli 316 miljoonaa.

Oman ongelmansa tulonjakoon tuottaa myös tallien eriarvoisuus. Esimerkiksi Ferrari saa nykyisen sopimuksen mukaisesti suuren rahasumman pelkästä mukanaolosta, riippumatta valmistajien sarjan sijoituksestaan. Vastaavanlaisia erillissopimuksia omaavat myös muut kärkitallit.

Pienempi rahallinen avustus yhdistettynä yhä kasvaviin kustannuksiin on herättänyt aiheestakin suurta huolta eri tallien johtohenkilöissä. Jopa sarjan kärkitalli Mercedeksellä tilannetta seurataan huolestuneena.

– Suurin ongelma ei ole tällä hetkellä se, mistä pidetään eniten ääntä (uudet moottorit). Tallien menot kasvavat kovalla vauhdilla, mutta samalla tulot putoavat. Mihin suuntaan haluamme tilanteen kehittyvän? Ilmoilla pitäisi olla ideoita kuinka tehdä lisää rahaa lajilla, mutta en näe yhtäkään sellaista, Hopeanuolen johtoportaaseen kuuluva Niki Lauda toteaa.

Vaikka nykysuuntaus huolettaa, toivotaan kyseessä olevan vain väliaikainen suuntaus.

– Jos voimme olla varmoja siitä, että nykyiset talousluvut ovat vain seurausta suurista satsauksista tulevaisuuteen, voimme olla luottavaisia. Jos tilanne korjaantuu parin vuoden sisällä, hyväksyn tämän, Force Indian operatiivinen johtaja Otmar Szafnauer kertoo.