Renault-pomo Cyril Abiteboul myöntää, että tallin tavoitteena ollut viidessija on lähes mahdotonta saavuttaa tällä kaudella.

Renault on tällä hetkellä MM-pisteissä seitsemäntenä 28 pistettä viidentenä olevan Williamsin perässä. Toro Rosso on tallien välissä viisi pistettä Renaultin edellä.

– Asetimme tavoitteeksemme olla viidensiä valmistajien MM-sarjassa. Tämän saavuttaminen on vielä matemaattisesti mahdollista, mutta se on äärimmäisen hankala tehtävä kisan jälkeen, missä emme saaneet pisteitä, Abiteboul kertoi viitaten Meksikon GP:hen.

Tekniset murheet ovat olleet yksi pääsyy, miksi Renault on menettänyt valtavasti pisteitä tällä kaudella.

– Meksikon GP oli erityisen hankala, koska meillä oli hyväksyttämättömän suuri määrä teknisiä ongelmia, Abiteboul myönsi tallin ongelmat.

Meksikon GP ajetaan korkealla ja ohuessa ilmassa, mikä on raskasta moottoreille.

– Meksikon erikoisuus korosti heikkouksiamme, mutta emme selvästikään ole onnistuneet tasapainottamaan suorituskykyä ja luotettavuutta, Abiteboul sanoi.

Abiteboul on ollut tyytyväinen suorituskykyyn, jota Renault-moottorista on irti saatu tällä kaudella.

– Moottorimme suorituskyky on parantunut paljon tänä vuonna, kuten kisojen tulokset osoittavat. Nyt meidän on löydettävä luotettavuus itsellemme ja asiakkaillemme, vaikkakin Max voitti upeasti Meksikossa.

Lähde: Motorsport Week