Espanjan MM-ralli 1997: Toyotan nykyinen tallipäällikkö Tommi Mäkinen voittaa, toinen legenda Colin McRae jää vasta neljänneksi. Näiden tähtien väliin kiilasivat Piero Liatti ja Gilles Panizzi.

Tasan 20 vuotta myöhemmin: Tasaisesti koko vuoden 2017 vaikeuksissa rypenyt Kris Meeke käskyttää Citroeninsa upeaan voittoon. Ford-tähdet Sebastien Ogier ja Ott Tänak jäävät noin puolen minuutin päähän alemmille palkintokoropaikoille.

– Tämä on erityinen, erityinen voitto. Muistan tämän kisan 20 vuotta sitten katsellessani Colin McRaeta Subarulla 1997. Silloin en edes haaveillut, että ajaisin autoa täällä, tämän kauden toisen voittonsa ottanut britti hehkutti Motorsport Weekille.

Meeken kuluva kausi on ollut täynnä uskomattomia ailahteluita.

MM-sarjassa vasta yhdeksättä paikkaa miehittävä Citroen-kuski on siis voittanut kahdesti, mutta toisaalta hän on kerännyt vain 60 pistettä.

Meeke on keskeyttänyt viidesti, kokipa hän jopa hyllytyksen Puolan kisaan. Espanjassa britti kuitenkin näytti, että tiellä pysyessään muilla pitää kiirettä Citroen-kuljettajan kanssa.

– Se ei ole niin tärkeää, kuinka monta kertaa sinut tyrmätään. On tärkeämpää, kuinka monta kertaa nouset, Meeke itse tunnelmoi.

Rallin MM-sarja jatkuu lokakuun lopussa Walesissa. Kauden päätöskisa puolestaan ajetaan marraskuussa Australiassa.