F1 on parhaimmillaan huikeaa televisioviihdettä. Kamerateknologian kehittyminen on mahdollistanut lajia seuraaville mahdollisuuden päästä seuraamaan kuljettajien ajosuorituksia ”auton kyydistä”.

Nykyään erilaiset onboard-kamerat ovat itsestäänselvyyksiä, mutta pari vuosikymmentä sitten näin ei luonnollisestikaan ollut. Liikkuvaa kuvaa tallentaneet kameralaitteet olivat isoja ja painavia, joten kilpa-autoihin niillä ei ollut luonnollisestikaan mitään asiaa. Ensimmäiset onboard-kamerat kisoissa yleistyivät vasta 1980-luvun lopulla.

Toki kameroita käytettiin jo aiemminkin, erityisesti PR-kuvauksissa. Twitter-tili ”History in Pictures” on jakanut kuvan kolminkertaisesta maailmanmestarista Jackie Stewartista yllään melkoinen kapistus. Oman aikakautensa formuloiden supertähti ymmärsi yhteistytökumppaneiden merkityksen itselleen ja lajille hyvin, joten hän oli juuri oikea mies näyttämään ajamisen mallia uudenlaisella teknologialla.

Oman aikakautensa GoPro-kamera näyttää nykyaikaisiin vempaimiin verrattuna melkoiselta möhkäleeltä, joten ajamisesta on varmasti ollut nautinto kaukana.

Katso kuva alta tai tästä.