DTM-sarjassa kuohuu – entinen F1-kuski syyttää Audia tulosmanipuloinnista

Entinen F1-kuljettaja Timo Glock on suominut rankoin sanankääntein nykyisen sarjansa DTM:n osallistujakaartia. BMW-kuljettaja syytää vastustajaleiriä Audia tulosluettelon tahallisesta manipuloinnista sekä vastustajien vahingoittamisyrityksistä.

Glockin sappi kiehahti viikonloppuna ajetussa Nürburgringin osakilpailussa, jossa hän kolaroi Audi-kuski Nico Müllerin kanssa omituisesti. Glock syytti kilpailijansa jarruttaneen mutkaan huomattavasti normaalia aiemmin, jonka seurauksena hän rysäytti miehen perään. F1-sarjassa 2008-2012 kisanneen saksalaisen mielestä Audi pakottaa osan kuljettajistaan ajamaan tahallisesti kilpailijoita estellen, jotta merkin kärkikuljettajat saisivat paremmat menestysmahdollisuudet.

Audilla Glockin puheita ei sulatettu, vaan kolari laskettiin miehen omaksi virheeksi.

– Hän onnistui täräyttämään toisen auton perään 12 metriä leveällä radalla. Jos hän oli kerran niin paljon nopeampi, miksi hän ei vain ohittanut häntä, Audi totesi tiedotteessaan.

Aihe on arka DTM-sarjalle. Vain pari kautta sitten TV-yleisö kuuli suorassa lähetyksessä, kuinka Audin tallipäällikkö ohjeisti tiimiradiossa kuljettajaansa kolaroimaan tahallisesti vastustajan ulos kilpailusta.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!