© Kuva: Getty Images

Niki Lauda: ”Saksalaiset eivät arvosta F1-sankareitaan!”

Niki Laudan mielestä saksalaiset eivät arvosta riittävästi omia autourheilun sankareitaan.

Vaikka lähivuosina sekä Sebastian Vettel että Nico Rosberg ovat voittaneet mestaruuksia, ei Saksan GP ja laji tunnu kiinnostavan saksalaisia.
Ensi kaudella Saksan GP:tä ei edes ajeta, kun vielä 1990- ja 2000-luvuilla Saksassa ajettiin kaksi kilpailua kaudessa.

– Kaikilla suurilla saksalaisilla maailmanmestareilla on ollut jotenkin omituinen suhde oman maansa kansalaisiin. Heitä ei ylistetä ja hehkuteta samalla tavalla kuin jalkapalloilijoita. Joku humaani lämpö ja läheisyys sieltä puuttuu, Niki Lauda sanoo Stern-lehdessä.

Laudan mielestä ainakin Vettelin kohdalla on kyse hänen haluttomuudestaan työskennellä median kanssa. Vettel ja Kimi Räikkönen ovat nykykuljettajista ainoat, jotka eivät ole esimerkiksi millään tavalla sosiaalisessa mediassa.

– Avoimuus puuttuu. Mutta tavallaan ymmärrän sen, koska Vettelin asemassa toimisin todennäköisesti samoin. Ihmissuhteiden luominen ei ole aina helppoa, mutta Nico Rosberg on sentään jossakin siellä puolivälissä saksalaisten kanssa verrattuna Vetteliin, Lauda arvelee.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!