© Kuva: Getty Images

WRC2:n hallitsijalla epävarma tulevaisuus: ”Tämä kausi oli huono askel urallani”

WRC2:n MM-sarjaa johtava walesilainen Elfyn Evans otti voiton Korsikalla. Vaikka ajo kulkee ja lahjoja riittää, ei Evansilla ole mitään hajua rallitulevaisuudestaan.

Evans kuului M-Sportin tehdastiimiin, mutta joutui lähtemään kauden 2015 jälkeen. Nyt hän odottaa tarjouksia päästäkseen 2017 WRC-auton rattiin. Evans myöntää, että tilanne on turhauttava.

– Olemme tehneet tällä kaudella kaiken oikein, niin hyvin kuin ikinä pystymme. Meillä on mahdollisuus ajaa vain osa MM-sarjan kilpailuista ja testiohjelmakin on hyvin rajoitettu. Tiedän olevani nopeampi kuin iso osa WRC-kavereista, mutta tämä on tällaista odottelua, joka on turhauttavaa, Evans myöntää WRC.comilla.

Evans ei ole varma, onko kausi R5:llä ollut hyväksi hänen uralleen.

– Joka vuosi oppii toki aina uutta, mutta mielestäni tämä kausi ei ole ollut positiivinen askel urallani. Kyllä jo tällä kaudella olisi ilman muuta pitänyt päästä WRC-autoon. Mutta olen silti nälkäisempi kuin koskaan.

– Olen keskustellut eri tiimien kanssa epävirallisesti ja joitakin vaihtoehtoja on. Mutta olen ollut tässä tilanteessa ennenkin ja tiedän, kuinka nopeasti tilanteet muuttuvat. En usko mitään ennen kuin sopimus on allekirjoitettu ja sinetöity, Evans sanoo skeptisenä.

Volkswagenilla on jo sopimukset kolmen kuljettajan kanssa kaudesta 2017, joten teoriassa tilaa voisi olla M-Sportilla, Hyundailla, Citroenilla tai Toyotalla.