© Kuva: Getty Images

Hurja ulosajokaan ei tuhonnut F1-moottoria: ”Osoittaa voimanlähteiden kestävyyden”

Renault-kuski Kevin Magnussen pystyy käyttämään tulevana Singaporen GP-viikonloppuna samaa voimanlähdettä, joka vauhditti häntä myös rajuun ulosajoon päätyneessä Belgian GP:ssä.

Magnussen sinkoutui rajusti seinään nopeassa Eau Rouge-mutkayhdistelmässä. Auto tuhoutui onnettomuudessa täysin, mutta tanskalaiskuljettaja selvisi rytäkästä säikähdyksellä. Magnussen joutui kuitenkin ajamaan seuraavana viikonloppuna Italian Monzassa uudella voimanlähteellä sekä auton rungolla.

Renault lennätti Belgian voimanlähteen onnettomuuden jälkeen tehtaalleen tarkempiin tutkimuksiin. Tarkastuksessa siitä ei löydetty mitään vikaa, joten talli voi ottaa sen uudelleen käyttöönsä loppukauden kilpailuissa.

– Asennamme Belgian GP:ssä käytetyn voimanlähteen Kevinin autoon Singaporen perjantaiharjoituksiin. Voimanlähteen selviämienn ehjänä onnettomuudesta osoittaa, kuinka uskomattoman kestäviä nykyiset voimanlähteet ovat, tallin tekninen johtaja Bob Bell ihailee Autosportille.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!