© Kuva: Getty Images

Honda laajentaa F1-toimintaansa – toinen talli tulossa?

McLarenin voimanlähdetoimittaja Honda on laajentanut Milton Keynesissä sijaitsevaa F1-tehdastaa, paljastaa Autosport. Tämä saattaa tarkoittaa tulevaisuudessa japanilaisen varustavan myös jonkun toisen tallin autot moottoreillaan.

Viime kaudella paluun F1-sarjaan tehnyt japanilaismerkki toimii tällä hetkellä tiiviissä yhteistyössä takavuosien yhteistyökumppaninsa McLarenin kanssa. Hondalla on brittilehden mukaan oikeus käydä neuvotteluja myös muiden tallien kanssa, mutta tehdastallina McLarenilla on tiettävästi oikeus estää Hondan laajennuspyrkimykset, mikäli se kokee sen tarpeelliseksi.

Honda-pomo Yusuke Hasegawa myöntää Autosportille laajennustyöt.

– Meidän täytyy olla jatkossa isomman kaliiberin toimija, jolla on myös resursseja varusta toinen talli. Tehdastilat on nyt laajennettu, ja mikäli haluamme laajentaa myös toimintaamme, meidän tarvitsee vain palkata työvoimaa, Hasegawa paljastaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!