© Kuva: Getty Images

F1-kauden alisuorittajatallin pomo myöntää: ”Pinna ollut kireällä”

Renault’n tallipäällikkö Cyril Abiteboul myöntää ranskalaismerkin tämän kauden heikkojen tuloksien tuntuvan myös tallin ilmapiirissä.

Täksi kaudeksi paluun sarjaan tehnyt ranskalaisvalmistaja on saanut kasaan vain seitsemän MM-pistettä. Talli tiedotti jo ennen kauden alkua odotuksien olevan matalat, mutta jämähtäminen paikoin jopa sarjan hitaimmaksi autoksi on yllättänyt takavuosien mestaritallin.

Abiteboulin mukaan taaperuuksella on ollut vaikutuksia talliin.

– Totta kai pinna on ollut kireällä välillä suorituskykymme takia, mutta se on normaalia. Red Bullillakin oli sama tilanne viime kaudella, samoin kuin Mercedeksellä pari vuotta sitten, kun menestystä ei tullut. En ole tästä tilanteesta shokissa, ja pystymme kyllä pääsemään yli tästä, Abiteboul toteaa Autosportille.

Abiteboulin mielestä talli oli valmistautunut jo etukäteen heikkoihin tuloksiin, ja se on auttanut.

– Jos paineita ei ole valmis sietämään, ei pidä olla mukana tässä sarjassa, Abiteboul pamauttaa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!