© Kuva: Getty Images

McLaren-pomo lähtee Unkariin odotuksia täynnä: ”Olemme vahvoilla”

McLarenin Eric Boullier odottaa Wokingin tiiminsä kääntävän onnensa suunnan Unkarissa ja maksimoivan MP4-31-auton täyden potentiaalin.

McLaren oli vaikeuksissa Silverstonessa ajetussa osa-kilpailussa, mutta sen jälkeen ajetussa 2-päiväisessä testissä talli onnistui löytämään paljon positiivista. Fernando Alonso ajoi yhteensä 105 kierrosta, ja hänen paras kierrosaikansa oli jopa puoli sekuntia nopeampi, kuin Silverstonen aika-ajossa. Toinen päivä oli Stoffel Vandoornen näytöstä. Nuorukainen ajoi myös yli 100 kierrosta ja onnistui sen lisäksi hätyyttelemään Alonson aikoja. Samalla talli sai paljon arvokasta dataa kerättyä, mikä jätti hyvän maun tiimin suuhun ennen Unkarin GP:tä.

Boullier on optimistinen ja uskoo tallin loistavan mutkaisella radalla. Boullier toivoo, että talli toistaa viime vuoden temppunsa, jolloin molemmat autot sijoittuivat kilpailussa kärki kymmenikköön.

– Suuntaamme Unkariin positiivisella mielellä, jonka saimme muutaman päivän testeistä Silverstonessa, Boullier sanoi.

– Viime GP-viikonloppu oli vaikea meille, mutta tiesimme alusta pitäen ettei rata sovi meille ja osasimme odottaa hankalaa kilpailua. Oli silti pettymys lähteä Silverstonesta ilman pisteitä. Testit olivat kuitenkin rohkaisevia ja käytimme kaiken mahdollisen ajan radalla hyödyksemme. Saimme kerättyä paljon arvokasta dataa, jonka insinöörimme Wokingissa ja Japanissa laittavat hyvään käyttöön auton kehittämiseksi.

– Kaikki data ei tietenkään päde suoraan Unkariin, mutta toivomme silti saavamme nyt parhaan irti autostamme uniikilla Hungaroringillä. Viime kilpailuissa meillä on ollut huonoa tuuria ja pieniä virheitä, sekä jonkin verran luotettavuusongelmia. Jos kuitenkin nyt saamme tasaisen viikonlopun, uskon meidän saavan sen potentiaalin irti autostamme, mitä se on osoittanut jo vähän aikaa, Boullier valoi uskoa omiinsa.

– Toivotaan, että molemmilla puolilla tallia tehdään hyvää työtä, koska ainakin paperilla tiedämme olevamme vahvoilla tämän tyyppisellä radalla, Boullier päätti.

Hungaroring on rata, jolla molemmat McLaren-kuljettajat ovat voittaneet kilpailun, joten Alonso ja Button varmasti tekevät kovasti töitä tuodakseen saaliin kotiin.

 

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!