© Kuva: Getty Images

Kuva: Nämä puhututtavat Itävallassa – rataan ei silti muutoksia

Itävallan rataan ei tehdä muutoksia ennen tämän päivän kilpailua. Monet kuljettajat ovat valittaneet radan kanttikivistä, ja vaaratilanteiltakaan ei olla säästytty.

Aika-ajoissa Toro Rosson Daniil Kvjat ajoi pahasti ulos, kun hän otti vauhtia mutkan ulkopuolelta niin sanottujen keltaisten kanttikivien päältä. Oikean takarenkaan liitokset pettivät ja venäläiskuski ajoi vaarallisesti ulos.

Paalulle ajaneelta Lewis Hamiltonilta kysyttiin aika-ajojen jälkeen mielipidettä kanttikiviin, ja hallitseva maailmanmestari toivoi jotain toista ratkaisua kisaan, jotta pahemmilta onnettomuuksilta vältyttäisiin.

FIA ja Red Bull Ringin ratajärjestäjät ovat kuitenkin päättäneet, ettei rataan tehdä muutoksia ennen tämän päivän kilpailua. Perusteena päätökselle on se, että ratajärjestäjät toivovat, etteivät kuljettajat hakisi lisää vauhtia ajamalla mutkia pitkäksi.

Osa kuljettajista on ollut myös sitä mieltä, että keltaiset kanttikivet ovat hyvä asia. Red Bullin Daniel Ricciardo oli muun muassa sitä mieltä, että kanttikivet tekevät tehtävänsä, jos ne pitävät kuljettajat radalla.

Nähtäväksi jää, nähdäänkö itse kilpailussa ulosajoja keltaisten kanttikivien takia.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!