© Kuva: Getty Images

Hondalla valtavat paineet: ”Onneksi hän ei lyö minua”

Hondan moottoripomo Yusuke Hasegawa on vahvistanut, että koko ajan parempaan suuntaan menevään moottoriin on tulossa lisää jytyä loppukaudellakin.

– Tavoitteemme on saada puoli sekuntia vielä kierrosta kohden pois. En voi kuitenkaan luvata, onnistummeko siinä. Mutta meidän pitäisi pystyä siihen, on pakko parantaa, Hasegawa kertoo Autosportille.

Ensi kauden uudet säännöt asettavat uusia vaatimuksia myös moottoreille. Hondalla ei ole vielä selvillä, mikä on tuleva suunta.

– Tutkimme koko ajan erilaisia mahdollisuuksia ja mietimme, mihin suuntaan lähdemme. Mietinnässä on iso muutos kertaheitolla tai sitten tasaisempi kehitystahti. Päätös on tehtävä elokuussa.

Fernando Alonso on kertonut, että hän tekee ”henkilökunnan lyömistä lukuunottamatta” kaikkensa pakottaakseen Hondan oikeaan suuntaan.

– Näin Fernandon kommentit. Onneksi hän ei ole konkreettisesti lyönyt minua. Olen itse asiassa vain iloinen, että hän laittaa minulle painetta, koska samalla se tarkoittaa sitä, että hän uskoo Hondan pystyvän parantamaan, Hasegawa sanoo.

– Paineet ovat meillä kovat, oikeastaan valtavat. Eivätkä ne tule vain kuljettajiltamme. Ron Dennis on siellä myös. Mutta minulle suurimmat paineet asettaa Hondan johtokunta, Hasegawa sanoo.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!