McLarenin viime vuosi oli surullista katseltavaa. Moottoreita räjäyttelevät McLarenit ovat integroitu suomalaiseen F1-muistiin, mutta Mika Häkkisen ja Kimi Räikkösen aikaan talli oli kuitenkin sarjan kärkitalleja. Viime kaudella tilanne oli täysin eri.

Fernando Alonson kiukuttelut kuvastivat täydellisesti sitä turhautumista, mitä huipputason organisaation sisällä podettiin. Kaksinkertaisena maailmanmestarina Alonso oli kuitenkin ehkä ainoa, jolla oli minkäänlainen oikeus ilmaista tuo turhautuminen julkisesti.

Talvitestit antavat osviittaa paremmasta kaudesta. Honda on saanut rakennettua voimanlähteestään luotettavamman, ja myös tehoja on saatu revittyä lisää. Suurin heikkous on edelleen hybridijärjestelmä, joka ei tuota tarpeeksi lisäpotkua pitkien suorien loppupäässä. Tämä tekee autoilla ohittamisesta todella vaikeaa, altistaen Alonson ja Jenson Buttonin samalla helpoiksi kohteiksi kilpakumppaneille.

McLarenin auton runko on asiantuntijoiden mielestä kilpailukykyinen, mutta onko suorituskyvyn etsimisellä vaikeutettu Hondan urakkaa? Viime kaudella kommentit tallin sisältä kielivät jonkinsorttisista kommunikaatio-ongelmista japanilaisten ja brittiläisten insinöörien välillä. Toivottavasti molemmat osapuolet ovat vetäneet nykyisen auton kanssa köyttä samaan suuntaan.

Tallin prioriteettilistan kärkipäässä täytyy olla halu pitää Alonso tyytyväisenä. Espanjalainen on parhaimmillaan häikäsevä talismaani, mutta pahimmillaan vain koko tallin moraalin tuhoava räyhääjä. Toivottavasti ensi kaudella meidän ei tarvitse kuunnella espanjalaisen analyyseja GP2-moottoreista.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale