Hondan F1-puolen uusi johtaja Yusuke Hasegawa on edelleen tyytymätön moottorinsa suorituskykyyn.

Hondan ja McLarenin viime kausi oli kaamea, mutta Barcelonan testeissä valo jo pilkahteli – siitäkin huolimatta, että puolitoista testipäivää meni hukkaan hydraulisten ongelmien ja jäähdytysongelmien vuoksi.

– Kuljettajamme ovat kertoneet, että tehojen lisääntymisen huomaa selvästi. Mutta en ole vieläkään tyytyväinen, meidän on saatava lisää tehoja ilman, että se vaikuttaa luotettavuuteemme, Hasegawa sanoo F1i.comille.

– Luotettavuudessa olemme menneet testien perusteella selvästi eteenpäin. Mutta tarvitsemme aikaa myös todistaaksemme sen. Se ei paljon lämmitä, jos emme saa sitä siirrettyä kilpailusuorituksiin.

– Olemme ihan tyytyväisiä testien antiin, mutta ei se vielä tarkoita sitä, että kaikki toimisi samalla tavalla kilpailutilanteessa.

Tällä kaudella tiimit saavat neljä testipäivää lisää kauden aikana, mutta silti niitä on liian vähän ainakin Hondan näkökulmasta.

– Se on tosi hankala tilanne. Onneksi meillä on oma dynamometri Sakurassa. Siellä voimme varmistaa tiettyjä asioita ennen kuin menemme ajamaan testejä. Mutta en itse asiassa usko, että sillä on kovin paljon merkitystä moottorin suorituskyvyn kannalta, Hasegawa sanoi.