Williamsin Lance Strollin upporikas isä Lawrence Stroll kiistää, että hänen poikansa olisi murtunut paineiden alla F1:ssä. 18-vuotiaan kanadalaisen F1-ura on käynnistynyt kovin nuhaisesti, hän on päässyt kahdesti maaliin kuudessa kilpailussa, eikä MM-pistetili ole vielä auennut.

Tallikaveri Felipe Massa on ruoskinut Strollin tullen mennen niin aika-ajoissa kuin kilpailuissakin. Isä kuitenkin väittää, ettei poika tunne mitään muita paineita kuin ne, mitä asettaa itse itselleen.

– Hänellä on vain niitä paineita, mitä hän itselleen asettaa. Minä olen vain hänen isänsä, hänen ympärillään on iso joukko ammattilaisia, jotka on palkattu hoitamaan asioita, kaikki tiimissä ovat tyytyväisiä hänen käytökseensä ja kehitykseensä, Lawrence Stroll kertoo Le Journal de Montrealille.

Seuraavaksi kalenterissa on Strollin kotikisa, Kanadan GP. Edellisen kerran kanadalainen kuljettaja ajoi Montrealissa 2006, kun Jacques Villeneuve oli mukana.

– Tämä vuosi on tulokaskuljettajalle vaikein mahdollinen, kun autot ovat uusia. Lancelle pitää antaa aikaa oppia.

– Moni on hänelle kateellinen, mutta ehdottomasti Lance ansaitsi paikkansa F1:ssä. Hän on voittanut kaikkialla, missä on ajanut. Mutta ei kukaan voi odottaa, että 18-vuotias kaveri tekee kaiken itse ja hoitaa menestystä heti tiimille, isä sanoo.

Lawrence Strollilta kysyttiin myös, mitä mieltä hän on maksukuljettajaleimasta, joka hänen pojallaan on otsassa.

– Mukana ei ole yhtään F1-kuljettajaa, joita ei olisi tuettu miljoonilla uransa aikana. Otetaan vaikka Sergio Perez, miten luulet, että hän pääsi F1:een?

Stroll vertaili myös toista tulokasta McLarenin Stoffel Vandoornea poikaansa.

– Tässä on kaksi pointtia, miksi vertailu ei ole reilua. Eninnäkin Vandoorne on jo 25-vuotias, ei 18 kuten Lance. Ja lisäksi ero Vandoornen ja Fernando Alonson välillä on paljon isompi kuin Lancen ja Felipe Massan.