Renaultilla ihmetellään omituista suorituskykyheilahdusta, kun ensi kertaa tällä kaudella heidän autonsa olivat parempia kilpailussa kuin aika-ajossa.

Renault on tehnyt mainion harpan talven aikana, mutta alkukaudesta he ovat olleet parempia aika-ajoissa kuin kilpailuissa. Silti Nico Hülkenberg on jo kauden viidessä ensimmäisessä kilpailussa hankkinut enemmän pisteitä kuin Renault koko viime kaudella.

Barcelonassa saksalainen oli aika-ajon 13:s, Jolyon Palmer vasta 17:s. Hülkenberg nosti itsensä jo avauskierroksella seitsemänneksi ja oli maalissa kuudentena.

– Tämä oli meille outo viikonloppu. Tähän asti aika-ajot ovat olleet hyviä, sunnuntaina on ollut sitten ongelmia. Ja nyt kaikki meni sitten ihan toisinpäin, ihmettelee Renaultin F1-johtaja Cyril Abiteboul Autosportilla.

– En tiedä, mistä se johtui. Olimme todella yllättyneitä tähän. Vauhtimme aika-ajossa oli meille äärimmäisen turhauttava ja olimme shokissa, sunnuntaina kaikki muuttui.

Abiteboul uumoili, että kyse saattoi olla Barcelonan olosuhteista ja renkaiden hallinnasta.

– Olemme miettineet eri vaihtoehtoja tapahtuneelle. Uskon, että kyse oli monesta pienestä asiasta. On aina hankala ennustaa, miten renkaat lähtevät toimimaan. Kova tuuli oli toinen mahdollinen selitys, ehkä se vaikutti meidän autoomme vähemmän kuin muihin, Abiteboul pohti.

Kuudes sija oli Renaultille paras tiimin paluun jälkeen. Samalla ohittui Haas tallipisteissä.

– Tämä oli erittäin rohkaiseva viikonloppu meille. Mutta ehkä kyse oli olosuhteista, joten emme aio innostua liikaa. Nyt pitää vain jatkaa kovaa työtä, keskittyä joka yksityiskohtaan ja pitää päät alhaalla, Abiteboul sanoi.