McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown kuvailee, että koko talli valahti epäuskon valtaan, kun Fernando Alonson auton moottori hajosi heti Espanjan harjoitusten ensimmäisellä kierroksella.

Honda etsii yhä syytä siihen, miksi moottori hajosi.

– On todella ikävää, että näin kävi Fernandon kotikilpailussa, vieläpä kun Venäjällä hän ei pääsyt lainkaan starttaamaan kilpailuun, Brown sanoi Motorsport.comilla.

– Se tunne oli surullinen ja pettynyt, olimme kaikki epäuskon tilassa.

– Mutta ei kannata pitkään itkeä, jos maitolasi kaatuu pöydälle. Käänsimme katseet Stoffelin autoon, että oppisimme siitä mahdollisimman paljon.

Toisessa harjoituksessa Alonso kiersi 21 kierrosta, mutta oli joukon hitain, Stoffel Vandoornelle kertyi 35 kierrosta ja hän oli 13:s.

Brown ei ottanut suuresti kantaa siihen, uskooko hän Hondan saavan luotettavuusongelmansa kuriin.

– On hankala sanoa, missä nyt mennään, kun sitä luotettavuutta ei ole tähän asti juurikaan ollut.

Alonso itse lähti heti pois rata-alueelta pelaamaan tennistä. Hän otti tilanteen yllättävän viileästi.

– Ei tämä isosti yllättänyt. Venäjällä en pystynyt ajamaan lämmittelykierrosta loppuun, enkä täällä edes ensimmäistä harjoituskierrosta. Tämä oli enemmän tai vähemmän odotettavissa. Harmi homma, varsinkin täällä kotiyleisön edessä, Alonso sanoi.

– Mutta toisaalta, meillä on ollut tällä kaudella hyviä perjantaiharjoituksia ja aika-ajojakin, mutta sitten on tullut surkea sunnuntai. Minulla on tunne, että nyt tule huono perjantai, mutta hyvä lauantai ja sunnuntai.