Nico Hülkenberg sanoo jo itsekin pystyvänsä nauramaan huonolle onnelleen F1:ssä.

Renaultille ensi kaudeksi siirtynyt 29-vuotias Hülkenberg ajoi avauskilpailunsa F1:ssä jo 2010. Vieläkään hän ei ole noussut podiumille.

Paalupaikalta hän lähti jo avauskaudellaan, mutta vuodet Williamsilla, Sauberilla ja Force Indialla eivät ole palkintopallipaikkaa tuoneet.

Joskus on ollut huonoa onnea, joskus teknisiä ongelmia. Hyvä esimerkki on Brasilian GP; Hülkenbergilla olisi ollut saumat palkintopallille, mutta hän ajoi Kimi Räikkösen Ferrarin kolaroinnista syntyneen romun yli ja koki kolhuja myöhemminkin kilpailussa.

– Totta kai sekin kilpailu oli pettymys, mutta olen jotenkin väsynyt olemaan turhautunut. Joten olen oppinut nauramaan tuollaisille tapahtumille. En tiedä miksi, mutta niin se vain on, Hülkenberg sanoo Motorsport.comille.

– Ehkä oli vain tarkoitettu, että niin tapahtuu. Brasiliassakin oli juuri yksi niistä päivistä. Auto oli tosi hyvä, kaikki oli kohdallaan, mutta sitten radalla ollut romu rikkoi renkaan ja se oli sitten siinä.

Puhtaasti huonoon onneen saksalaispilotti ei kuitenkaan usko.

– En usko sellaiseen. Uskon kovaan työhön ja oikeisiin ratkaisuihin. Niiden jälkeen tulos joko tulee tai sitten ei. Kaikelle on usein syynsä. Joskus tulee virheitä, jotka olisivat olleet vältettävissä. Mutta jos sellaisia tulee, ei sille mitään voi, Hülkenberg sanoo.

– Tänä vuonna minulla on ollut toki hiukan epäonneakin. En tiedä miksi. Mutta en jää itkemään sitä, että olen epäonninen. Se on vain elämää, toivottavasti ne maksetaan tulevina vuosina takaisin, Hülkenberg toivoo.