© Kuva: Getty Images

Joko Sebastian Vettelin hermo on menossa: ”Kärsivällisyys sotii lajin periaatteita vastaan”

Ferrarilla ei ole tältä kaudelta vielä yhtään GP-voittoa. Sebastian Vettel sanoo, ettei kärsivällisyys kuulu kilpa-autoilijan hyveisiin, mutta muistuttaa samalla, että isot uudistukset ottavat aikansa.

Mediassa on puhuttu paljon Ferrarin kriisistä ja tänään kerrottiin teknisen johtajan James Allisonin lähdöstä. Viime viikonloppuna tallipäällikkö Maurizio Arrivabene yritti vakuutella, että Vettelin kärsivällisyys riittää kyllä vaikeuksienkin keskellä.

– Yleisellä tasolla kärsivällisyys ei kuulu F1-kuljettajan sanavarastoon, koska se sotii tavallaan lajin kaikkia perusperiaatteita vastaan, Vettel sanoo espanjalaiselle Marcalle.

– Mutta on asioita, jotka ottavat enemmän aikaa kuin toiset. Kun tulin Ferrarille, en kuvitellut hetkeäkään, että kaikki tapahtuisi sormia napsauttamalla. Tämä tiimi rakentaa itseään koko ajan kohti menestystä ja se vie aikaa.

Vettel ajaa viikonloppuna ensi kertaa kotikisansa Saksan GP:n Ferrarin autolla. Hän toivoo, että se olisi iso boosti faneille – ajoihan toinen saksalainen F1-legenda Michael Schumacher Hockenheimissa monta kertaa Ferrarilla.

– Olisi hienoa, jos se näkyisi myös katsojaluvuissa. Minulle on jotakin todella erityistä ajaa kotikilpailu juuri Ferrarilla. Saa nähdä onko yleisö samaa mieltä ja katsomossa nähdään enemmän punaista kuin hopeista väriä, Vettel viittaa Mercedekseen.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • Btw

    Sky:n mukaan Ferrari aikoo lopettaa SF16-H kehittämisen, keskittyen vain 2017 autoon.