Renault on julkistanut uuden nuorten kuljettajien kehitysohjelman. Renault Sport Racingin Renault Sport Academyssä on tarkoitus kasvattaa uusia tähtiä moottoriurheilun taivaalle.

Tähän saakka on julkistettu neljä kuljettajaa. Mukana ohjelmassa ovat Oliver Rowland, Jack Aitken, Louis Deletraz sekä Kevin Joerg, ensinmainittu on hallitseva Renault 3.5 -luokan mestari. Ohjelman johdossa on Mia Sharizman Ismail.

– Motivaatiomme ei ole pyyteetön. Haluamme näiden kuljettajien kehittyvän tulevaisuuden F1-mestareiksi ja käytämme kaikki mahdollisia työkaluja heidän käsittelemisessään päästäksemme tähän tavoitteeseen, Frederic Vasseur, tallin tuore kilpailujohtaja kommentoi.

Akatemian kuljettajien ohjelmaan kuuluvat säännölliset vierailut tallin päämajaan Enstoneen, jossa he perehtyvät tallin toimintaan sekä osallistuva kuntokampanjoihin. Lisäksi luvassa on erillinen ”kasteohjelma”, jossa heidät perehdytetään Renault Sport Racingin eetokseen.

Renaultilla on pitkällinen kokemus nuorten kuljettajien koulimisesta kuninkuusluokkaan. Renaultin kasvatteja ovat muun muassa Heikki Kovalainen, Robert Kubica sekä Romain Grosjean.

Lähde: readmotorsport.com.