Renaultin uusi Energy F1 2015 -voimanlähde on merkittävä parannus verrattuna edeltäjäänsä, valmistaja lupaa.

Yhtiön tekninen johtaja Rob White kertoo, että vaikkakin uuden voimanlähteen kehitys aloitettiin jo kuukausia ennen kuin sen edeltäjä oli edes käynyt radalla, projektia venytettiin mahdollisimman pitkään.

– Monet suunnitteluratkaisut tehtiin varsin myöhään hyödyntääksemme kauden 2014 voimanlähteen kokemuksia. Tuloksena on voimanlähde, joka on hyvin erilainen verrattuna edeltäjäänsä, White sanoi.

– Me olemme tehneet perustavanlaatuisia muutoksia suorituskyvyn ja luotettavuuden lisäämiseksi. Me olemme päivittäneet jokaisen järjestelmän ja alijärjestelmän priorisoiden suorituskykyä eniten parantavia kohteita.

– Keskeiset muutokset liittyvät polttomoottoriin, turboahtimeen ja akkuun, hän jatkoi.

Renault Sport lupaa uuden voimanlähteensä kehittävän noin 850 hevosvoimaa nykymuodossaan ja energiankierrätysjärjestelmä kestää aiempaa kovempaa kuormitusta. Parannuksia on myös voimanlähteen käytettävyydessä.

– Kauden 2014 yksikkö oli jo hyvä painopisteensä puolesta, mutta me olemme siistineet sen paketointia helpottaaksemme sen integrointia auton alustaan, White selitti.

– Lisäksi monia järjestelmiä ja toimintoja on järkeistetty ja yksinkertaistettu. Lyhykäisyydessään on hyvin vähän osia, jotka siirtyvät kauden 2014 voimanlähteestä kauden 2015 voimanlähteeseen.

Katso galleriastamme ylhäältä tuoreet kuvat uudesta voimanlähteestä – sekä kuva Renaultin vanhasta turbosta. Siis hyvin vanhasta!