Kimi Räikkösen Ferrari sai hyvän uutisen, sillä Autosportin mukaan FIA-säännöissä oleva porsaanreikä mahdollistaa moottorien kehittämisen koko ensi kauden aikana.

Näin ollen Ferrari ja muut valmistajat, jotka ovat moottorin suhteen Mercedestä perässä, saavat ainakin viimevuotista paremman mahdollisuuden kuroa Mersun etumatkaa kiinni. Mercedeksen veriviholliset Ferrari ja Renault vaativat viime vuoden lopulla tiukasti, että moottorin kehitystyölle annettaisiin enemmän aikaa. Tallit pääsivät jopa Singaporessa yhteisymmärrykseen siitä, että moottorien kehittäminen kauden aikana sallittaisiin, mutta Mercedes muutti mielensä ja halusi pitää moottorikehityksen jäädytettynä kauden aikana.

Aiemmin FIA oli ymmärtänyt, että moottorit tulisi luokitella avauskisaan mennessä, mutta säännöissä oleva porsaanreikä muuttaa tilanteen ja sallii kehitystyön täyden sesongin aikana. Ihan vapaasti ei sentään voimanlähteen kanssa saa häärätä, sillä kaudella 2015 muutoksia sallitaan alle puoleen sen osista eli 48 prosenttiin moottorista.

F1-kinkereihin tulevaa Hondaa muutos ei koske, sillä se tulee uutena paluun tekevänä moottorivalmistajana mukaan. Koska nykyvalmistajat Mercedes, Ferrari ja Renault luokittelivat moottorinsa viime vuonna 28. helmikuuta, joutuu Honda saman aikarajan eteen.