F1-sarjaan ensi kaudella McLarenin moottorivalmistajana palaavan Hondan moottoriurheilujohtaja Yasuhisa Arai uskoo japanilaisvalmistajan kykenevän heti avauskaudellaan tarjoamaan Mercedesin tasoisen voimanlähteen asiakastallilleen.

– Minulla on suuri luottamus siitä, että pystymme olemaan Mercedesin vertainen, Arai kommentoi Formula-sarjan verkkosivuilla.

– Mercedes-talli löysi sopivan balanssin korin ja voimanlähteen välillä, millaista kukaan muu ei löytänyt. Me teemme työtä yhtenä tiiminä McLarenin kanssa – koska vain se tuottaa tulosta.

Honda-pomo ei vielä tiedä – tai ainakaan paljasta – aikooko talli laajentaa myös muiden tallien moottoritoimittajaksi kaudesta 2016 eteenpäin. Vuonna 2015 yhtiö toimii ainakin vain McLarenin kanssa.

– Jos vuonna 2016 tai myöhemmin jotkut tallit tai kumppanimme pyytävät meitä toimittamaan koneet, aiomme pohtia sitä. McLaren on kuitenkin varmasti meidän ensisijainen partneri myös kaudella 2016.

Arvostettu F1-toimittaja ja formulaselostaja James Allen puolestaan ei usko Hondan pystyvän ainakaan heti luomaan sarjan parhaimmistoon kuuluvaa voimanlähdettä (uutinen).