Formula ykkösiin ensi kaudella palaava Honda ei todennäköisesti kykene valmistamaan heti vahvaa voimanlähdettä, ennakoi F1-toimittaja ja televisioselostaja James Allen.

Aluksi McLarenin kumppanina aloittava japanilaisyhtiö ei luonnollisestikaan ole päässyt ratatestaamaan tuotetta tällä kaudella, mutta vuoden ”turboviiveestä” on yksi etukin.

– Hondan voimanlähde on todennäköisesti hieman jäljessä ensimmäisellä kaudellaan – sellainen tuntuma on asiasta perillä olevilla ihmisillä, Allen kirjoittaa blogissaan.

– Mutta yksi merkittävä etu, joka sillä on suhteessa kilpailijoihinsa rakentaessaan ensimmäisen sukupolven hybriditurboaan, on tieto siitä, mikä suoritustaso on, eli missä tilanteessa kilpailijat ovat.

– Puhu kenen tahansa moottorivalmistajan kanssa ja he kertovat, että tavoitteen tunteminen on erittäin arvokasta T&K-insinööreille.

Allen kuitenkin lisää, että Hondan projektilla, joka on ollut virallisesti toiminnassa vain 18 kuukautta, on ollut niin kova kiire, että McLaren-tallin toiveet huippukuljettajan pestaamisesta ensi kaudeksi ovat optimistisia.

– McLaren-Hondalle liittyminen sen toisena vuotena 2016 voisi [sen sijaan] olla mielekästä kärkikuljettajalle, toimittaja analysoi.