Alfa Romeona tunnettavan Sauber-tallin kuljettaja Valtteri Bottas kertoo tiimissä jatkamisen tuntuvan järkevältä tulevaisuudessa.

Alfa Romeo on toiminut sveitsiläistallin nimikkosponsorina kaudesta 2018 saakka ja yhteistyö päättyy kuluvan kauden lopussa. Ensi kaudella talli kulkee näillä näkymin jälleen alkuperäisellä nimellään ennen Audin mukaantuloa 2026.

Suomalaisen oma sopimus kantaa vielä option myötä ensi kauden loppuun saakka. Bottas kertoo, ettei yleensä halua ajatella liian pitkälle keskittyäkseen nykyhetkeen, mutta Audin mukaantulo on saanut ajatuksia karkaamaan myös pidemmälle.

– Mitä enemmän ajattelen sitä, niin onhan siinä järkeä ja se on mielenkiintoinen aikakausi tiimille, viittaa Bottas Audin mukaantuloon Autosportille.

– Kun olet keskittyneenä täällä ja nyt, niin joskus sitä ei halua pohtia liian pitkälle eteenpäin. Mutta jos totisesti mietin, niin kyllähän siinä olisi pitkällä tähtäimellä järkeä.

– Se olisi minun kannalta erittäin motivoivaa olla osa sitä, mutta katsotaan, sillä siihen on vielä paljon aikaa. Uskon meidän käyvän keskusteluita aikanaan, mutta ei vielä, jatkaa Bottas.

Bottaksen ura sveitsiläistallissa käynnistyi lupaavasti, kun tiimin ensimmäinen hybridiaikakauden kilpuri oli viime vuonna alkukaudesta vahva. Suomalainen napsi tukun pisteitä ja hyviä sijoituksia, mutta kehityskäyrä on ollut huolestuttavasti alaspäin.

Tällä kaudella suomalainen on ajanut pisteille vain kahdesti ja kasassa on viisi MM-pistettä. Valmistajien puolella Alfa Romeo pitää toiseksi viimeistä sijaa hallussaan. Tallin kehityksen hiipumisen on spekuloitu johtuvan nimenomaan Audin mukaantulosta, ja että tallissa katsottaisiin jo tässä kohtaa liian pitkälle tulevaisuuteen. Bottas torppaa tällaiset väitteet täysin.

– Ulkopuolelta katsoen se saattaa näyttää siltä, että ihmiset vain odottaisivat Audia ja niin pois päin. Asia ei kuitenkaan ole näin, sanoo Nastolan kasvatti.

– Kaikki tekevät töitä kaasu pohjassa, emmekä seiso paikoillamme. Nippu on vain niin tiukasti kasassa ja alkukaudesta jos olet takajalalla, on todella vaikeaa ottaa isompi harppaus ylöspäin. Mutta me todellakin puskemme eteenpäin, emmekä lepää laakereilla, vakuutteli suomalaiskuski.

Saksalaisjätti Audi tulee toimittamaan Sauberille voimanlähteet kaudesta 2026 ja aikoo ostaa enemmistöosuuden tiimin toiminnasta. Satsaukset tulevan olemaan kovia ja sveitsiläistallista on näillä näkymin tulossa Audin tehdastiimi.

LUE MYÖS: FIA-pomolta lupaavia uutisia tulevaisuuden F1-säännöistä