Belgian GP:n sprinttikilpailu saatiin pakettiin lauantaina Spassa. Piikkipaikan haastavissa olosuhteissa vei tuttuun tyyliin Red Bullin Max Verstappen.

Startti venähti runsaasti alkuperäisestä aikataulusta rajun rankkasateen iskettyä rata-alueelle. Lopulta kilpailu saatiin käyntiin turva-auton vetäessä letkaa.

Startti tapahtui lentävänä lähtönä ja osa porukasta tuli välittömästi varikolle vaihtamaan täyden sadekelin pyörät välikelin renkaisiin. Tässä leikissä McLaren oli Red Bullia etevämpi ja Oscar Piastri siirtyi toisella kisakierroksella johtoon Verstappenin joutuessa takaa-ajajaksi.

Verstappen ajoikin Piastrin välittömästi kiinni, mutta ei ehtinyt tekemään iskuaan heti, sillä kolmannella kisakierroksella turva-auto tuli vetämään jälleen letkan kasaan. Aston Martinin Fernando Alonso löytyi Pouhon-mutkan tuntumasta hietikolta. Espanjalaiskonkari liukui liukkaaseen kanttikiveen ja Aston Martin karkasi räpylästä.

Viidennellä kierroksella kilvanajo jatkui ja rataolosuhteet paranivat vauhdilla. Hollantilainen suorastaan lensi Piastrin ohi välittömästi Kemmelin suoralla ja pienimuotoinen voittotaistelu tyrehtyi tähän.

Kärkikaksikon takana käytiin myös kovaa vääntöä sijoituksista ja Sergio Perez oli kärsijän roolissa. Uusintastartin jälkeen autoa tuli ohi toisensa perään ja meksikolainen vaikutti olevan mopolla moottoritiellä. Tämän jälkeen Perez vielä lipsautti autonsa heitikolle ja putosi ulos pistetaistosta.

Perez tuli lopulta varikolle ja jätti leikin kesken. Ilmeisesti meksikolaisen kilpuri oli ottanut osumaa Lewis Hamiltonin hieman kopsauttaessa ohitustilanteessa kylkeen. Hamiltonille langetettiin tilanteesta hivenen kyseenalaisesti viiden sekunnin aikarangaistus ja näin ollen seitsenkertaisen mestarin neljäs sija vaihtui seitsemänteen sijaan.

Toiseksi ruutulipulle selviytyi lopulta Piastri ja kolmanneksi pamautti yllätyksellisesti Alpine-tallin Pierre Gasly. Viiden kärjen täyttivät Ferrarit, joista Carlos Sainz ennen Charles Leclerciä.

Alfa Romeon Valtteri Bottas onnistui parantelemaan asemiaan sprintissä, mutta pisteisiin ei ollut asiaa. Suomalainen napsi neljä sijaa ja oli maalissa 13:s. Sprintin tulokset alla.

Belgian GP:n sprinttikilpailun tulokset

  1. Max Verstappen, Red Bull
  2. Oscar Piastri, McLaren
  3. Pierre Gasly, Alpine
  4. Carlos Sainz, Ferrari
  5. Charles Leclerc, Ferrari
  6. Lando Norris, McLaren
  7. Lewis Hamilton, Mercedes
  8. George Russell, Mercedes
  9. Esteban Ocon, Alpine
  10. Daniel Ricciardo, AlphaTauri
  11. Lance Stroll, Aston Martin
  12. Alex Albon, Williams
  13. Valtteri Bottas, Alfa Romeo
  14. Kevin Magnussen, Haas
  15. Zhou Guanyu, Alfa Romeo
  16. Logan Sargeant, Williams
  17. Nico Hülkenberg, Haas
  18. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

Keskeyttäneet: Fernando Alonso, Aston Martin sekä Sergio Perez, Red Bull