Alfa Romeon Valtteri Bottaksella oli vaisu kilpailu sunnuntaina Ranskan Paul Ricardilla.

11:nnestä ruudusta matkaan lähtenyt suomalainen putosi heti startissa lähes koko letkan perälle ja sijoittui lopulta kauas pistesijojen ulkopuolelle. Maalissa Bottas oli vasta 14:s.

– Nähtiin, ettei ollut oikein vauhtia niin koitettiin jotain muuta, mutta tänään ei vain ollut yhtään vauhtia, kertasi Bottas Viaplaylle hieman erikoista kilpailun taktiikkaansa.

Alfa Romeolla on ollut koko kauden vaikeuksia saada kilpailuiden startteja kuntoon ja Ranskaan Ferrarilta saadun uuden kytkimen myötä näistä ongelmista toivottiin päästävän eroon. Molempien Alfojen startit olivat kuitenkin todella surkeat jälleen kerran ja Bottas joutui taas takaa-ajajan rooliin.

– Lähdössä ei ollut kytkinongelmaa, mutta lähti vain sutimaan ja täytyy selvittää että minkä takia, ihmetteli Bottas surkeaa lähtöään.

– En tiedä oliko sitten vain vähän vähemmän pitoa kovalla renkaalla mitä luulin, mutta täytyy katsoa jälkikäteen.

Suomalaiselta udeltiin, että olisiko toisenlaisella taktiikalla ollut mitään asiaa paremmille sijoille. Bottas kertoi viimeisen stintin keskikovalla seoksella tuntuneen hyvältä, mutta ei lähtenyt taktisia vetoja sen suuremmin spekuloimaan.

Seuraava osakilpailu ajetaan jo viikon päästä Unkarissa ja Hungaroringin syherölle Alfa Romeo on saamassa uusia kehitysosia, joiden toivotaan nostavan sveitsiläistallin jälleen pistetaistoon mukaan. Bottas löysi Ranskan GP:stä sentään yhden positiivisenkin asian.

– No mulla nyt ainakin vehkeet kesti, että se oli hyvä, mutta vähän vauhtia puuttuu. Budapestissa on varmaankin tulossa vähän uutta osaa viimeinkin ja sitä tosiaankin tarvitaan. Muut on kehittynyt vähän enemmän kuin me tässä, niin toivottavasti päästään takaisin vähän parempaan kyytiin, sanoi Bottas.